ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Αγαπητοί φίλοι,

Η ΕΟΦΣΑ σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Σερρών – ΑΠΘ, με βάση το πρόγραμμά της για εκπαίδευση ατόμων που ενδιαφέρονται για τη διαιτησία του αθλήματος στη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, επιθυμεί να σας γνωρίσει με την επιστολή αυτή, τη διοργάνωση περιφερειακής εμβέλειας Σχολής Διαιτησίας Αντιπτέρισης .

Όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για διαιτητές αντιπτέρισης, ή έχουν για το άθλημα επαγγελματικό προσανατολισμό μπορούν να συμμετάσχουν στη Σχολή Διαιτησίας Ε.Ο.Φ.Σ.Α.  που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη των Σερρών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σχολή Διαιτησίας αποτελεί το πρώτο βήμα για διαιτητές αντιπτέρισης εθνικού επιπέδου και στη συνέχεια για διεθνή εξέλιξη, σύμφωνα με το πρόγραμμα διεθνών αγώνων που διοργανώνει πλέον η ελληνική ομοσπονδία. Έτσι, δίνονται όλες οι προϋποθέσεις για επαγγελματική εξέλιξη στο συγκεκριμένο χώρο και πιθανή διεθνή σταδιοδρομία, σε αγώνες αντιπτέρισης της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ήδη υπάρχουν έλληνες καταξιωμένοι διεθνείς διαιτητές με άριστες περγαμηνές από τουρνουά του εξωτερικού.

Διευθυντής Σχολής Διαιτησίας ορίζεται ο  Κος Καραογλανίδης Αβραάμ, είναι υπεύθυνος για το προγραμματισμό και τη λειτουργία της σχολής διαιτησίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέσπισε ο αθλητικός νόμος 2725/99 και να εφαρμόζει τον κανονισμό διαιτησίας της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (214/12-2-2001) υπό την επίβλεψη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΦΣΑ.

Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ελέγχει τα δκαιολογητικά των υποψηφίων (δόκιμοι διαιτητές), παρακολουθεί τη λειτουργία της Σχολής Διαιτησίας, την επιστημονική κάλυψη της διδαχθείσας ύλης, τη διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς και την απονομή διπλωμάτων σε συνεργασία με την ΚΕΔ.

Ορίζετε οργανωτική επιτροπή που στη διάρκεια λειτουργίας της Σχολής Διαιτησίας, λαμβάνει αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, ύστερα από σχετική εισήγηση του Διευθυντή της Σχολής Κου Καραογλανίδη.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή της Σχολής Διαιτησίας  αποτελείται από τους :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

*           Ευαγγελινού Χριστίνα (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΦΑΑ, Σερρών-ΑΠΘ)

ΜΕΛΗ

*        Σαλονικίδη Κων/ντίονος (Επικ. Καθηγητής  ΤΕΦΑΑ  Σερρών - ΑΠΘ)

*        Αραμπατζή Φωτεινή (Επικ. Καθηγητής  ΤΕΦΑΑ  Σερρών - ΑΠΘ)

*        Παλαιοκώστας Ιωάννης (Μέλος Δ.Σ.,  Ε.Ο.Φ.Σ.Α.)

*        Καντζόγλου Αλέξανδρος (Αναπτυξιακός Υπεύθυνος και Ομοσπονδιακός Προπονητής Ε.Ο.Φ.Σ.Α.)

*        Ευαγγελίδης Χρήστος (Διεθνής Διαιτητής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.)

 

Η Σχολή Διαιτησίας έχει διάρκεια τριών ημερών και περιλαμβάνει ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (θα δοθεί έντυπο υλικό), ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στην πόλη των Σερρών μετά από συνεννόηση με το Δντή της Σχολής Κο Καραογλανίδη και τον αναπτυξιακό υπεύθυνο της ΕΟΦΣΑ Κο Καντζόγλου Αλέξανδρο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν  άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, με απολυτήριο Λυκείου.

Ο προγραμματισμός και η λειτουργία των σχολών διαιτησίας ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέσπισε ο αθλητικός νόμος 2725/99, εφαρμόζει τον κανονισμό διαιτησίας της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (214/12-2-2001) καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες που διέπουν τη διαιτησία, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή ομοσπονδία αντιπτέρισης, υπό την επίβλεψη διεθνών διαιτητών. Περισσότερες λεπτομέρειες από το Διευθυντή της  Σχολής Διαιτησίας Κο Καραογλανίδη Αβραάμ, σε συνεργασία με τον Επίκουρο  Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Κο  Σαλονικίδη Κων/νο.

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α. info@badminton.gr  καθώς και στα εμπλεκόμενα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της σχολής διαιτησίας.

Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΧΑΤΖΗΝΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ                                         ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ