Ελληνική συμμετοχή στο Βαλκανικό U15

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Με 7 αθλητές συμμετείχε η χώρα μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας U15 που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας 6-8/12/2019.

Την ελληνική αποστολή απετέλεσαν οι αθλητές Τσώτσης Δημήτρης, Σωτηρόπουλος Μεντζέλος, Κουτσιουρούμπας Νικόλαος, οι αθλήτριες Γιαλαμά Σαββίνα, Παυλίδου Θωμαή-Αγάπη, Βαγενά Κωνσταντίνα, Ζλατίντση Πέτρα και ο προπονητής  Καντζόγλου Αλέξανδρος.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή με το Ομαδικό και η ελληνική ομάδα στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Τουρκίας από την οποία ηττήθηκε με 5-0. Στον δεύτερο κρίσιμο αγώνα εναντίον της Βουλγαρίας η ελληνική ομάδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση αλλά ηττήθηκε οριακά με 3-2 χάνοντας έτσι το μετάλλιο. Στον τρίτο αγώνα κέρδισε την δεύτερη ομάδα της Ρουμανίας με 3-2 κάτι όμως που δεν είχε αντίκρισμα μιας και οι θέσεις των μεταλλίων είχαν κριθεί. Τον τίτλο κέρδισε η Τουρκία με 3-1 εναντίον της διοργανώτριας Ρουμανίας.   

Στο ατομικό είχαμε 3 πλασαρίσματα στην οκτάδα από τους: Σωτηρόπουλο σε απλό και μικτό, Κουτσιουρούμπα στο μικτό και οι Βαγενά – Γιαλαμά επίσης στο μικτό.

«Η αποστολή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη με δεδομένο την διεθνή απειρία των περισσότερων παιδιών. Πρόκειται για αθλητές που ζουν και αναπνέουν για το άθλημα και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη για το μέλλον» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος Καντζόγλου.        

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ατομικών αγωνισμάτων, ακολουθήστε το παρακάτω link: 

www.tournamentsoftware.com