Σάρωσαν τα μετάλλια οι Ελληνες αθλητές στη Βουλγαρία

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

Οι Ελληνες αθλητές σάρωσαν τα μετάλλια στο διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας. Συνολικά 19 μετάλλια κατέκτησαν οι διεθνείς μας στο αναγνωρισμένο τουρνουά Μπάντμιντον από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το γεγονός ότι οι αθλητές μας διακρίθηκαν σε ακόμη μια διεθνή διοργάνωση αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αποδεικνύει το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.

Στην ηλικιακή κατηγορία U17 η Αντωνία και Αθανασία Βλαχαντώνη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό. Το Ελληνικό δίδυμο απέκλεισε αρχικά τις Αθανάσοβα – Ιβάνοβα (Βουλγαρία) και στη συνέχεια τις Μπογκντάνοβα – Πάβλοβα (Βουλγαρία). Στο κρίσιμο αγώνα για την είσοδο στον τελικό τα κορίτσια έχασαν με 2-0 από τις Σέρβες Λόνκαρ – Σούντιματς.

Στους U15 στο απλό Νέων οι Θοδωρής Παπαδόπουλος και Μετζέλος Σωτηρόπουλος κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο απλό Νεανίδων η Ραφαηλία Μερτζεμάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Αντωνία Βλαχαντώνη το χάλκινο μετάλλιο.

Στο διπλό Νέων ο Θοδωρής Παπαδόπουλος με συμπαίκτη τον Φχελίνστεν (Ρωσία) ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Νίκος Αθανασόπουλος, Μετζέλος Σωτηρόπουλος.

Στο διπλό Νεανίδων η Ελλη Κορονίδου με συμπαίκτρια την Νικίτινα (Ρωσία) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος η Ραφαηλία Μερτζεμέκη με συμπαίκτρια την Κοκάπα (Βουλγαρία), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι  Αντωνία και Αθανασία Βλαχαντώνη.

Στο μικτό διπλό η Ελλη Κορωνίδου με συμπαίκτη τον Αγγλο Κάστλ φόρεσαν στο στήθος το αργυρό μετάλλιο, ενώ οι Μέτζελος Σωτηρόπουλος και Βαγενά Κωνσταντίνα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην ηλικιακή κατηγορία U13, στο απλό παίδων ο Βασίλης Ρακιντζής ήρθε δεύτερος, στο απλό Κορασίδων η Θωμαή Παυλίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και οι Ευθυμία Παπαδοπούλου Χαραλαμπία Βλαχαντώνη το χάλκινο.

Τέλος στο διπλό Κορασίδων οι Σταυριανή και Θωμαή Παυλίδου ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η Αγγελική Αλικάκη και η Χαραλαμπία Βλαχαντώνη ήρθαν δεύτερες, ενώ οι Ευαγγελία Κουτσούρη και Ευθυμία Παπαδοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.