Η Αντιπτέριση δεν είναι άθλημα τοπικού χαρακτήρα

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Με μεγάλη έκπληξη, αλλά και συνάμα χαρά, διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και πολλά σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για το γεγονός ότι δε θα διεξαχθούν διεθνείς αγώνες στο Σιδηρόκαστρο.

Μας χαροποιεί που ο Δήμος τόσα χρόνια στάθηκε αρωγός στο Μπάντμιντον και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σιντικής και τον Πρόεδρο της ΑΠΟΔΡΑΣΙ για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία.

Η ΕΟΦΣΑ προσπαθεί σκληρά για τη διάδοση του αθλήματος με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει και δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι το Σιδηρόκαστρο στάθηκε αρωγός στη διάδοση του αθλήματος.

Μέρα με τη μέρα, όμως, το άθλημά μας ολοένα και μεγαλώνει. Δεχόμαστε συνεχώς αιτήματα για τη διεξαγωγή αγώνων σε όλη την Ελλάδα, απόρροια της σκληρής δουλειάς που κάναμε. Η Αντιπτέριση δεν είναι άθλημα τοπικού χαρακτήρα  και  η ΕΟΦΣΑ έχει ως σκοπό την διάδοση του αθλήματος.

Γι αυτό το λόγο το ΔΣ της ομοσπονδίας αποφάσισε να κάνει αγώνες σε διάφορα μέρη της χώρας, όπως είναι τα Χανιά, η Λιβαδειά, η Θάσος, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Περιοχές που μας κατέθεσαν έναν ολοκληρωμένο φάκελο για την ανάληψη των διοργανώσεων και θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο η Ομοσπονδία, όσο κυρίως η ανάπτυξη του αθλήματος.

Λαμβάνουμε συνέχεια αιτήσεις για διεθνείς διοργανώσεις, τις οποίες η ομοσπονδία εξετάζει προσεκτικά με γνώμονα τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλήματος.