Η τύχη γύρισε την πλάτη στην Ελλάδα στο Νόβι Σαντ

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Ελληνες αθλητές στο δυνατό Βαλκανικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον U17 που διεξήχθη στο Νόβι Σαντ της Σερβίας. Οι διεθνείς μας έδωσαν γερές μάχες και αν είχαν λίγο περισσότερο τύχη θα είχαν προκριθεί στα ημιτελικά.

Στη διοργάνωση αγωνίστηκαν οι Γιώργος Τσιώλης, Ορφέας Τσαμουσιάδης, Μαρία Παυλίδου, Χριστίνα Δεληβοριά και Ελισάβετ Κορωνίδου, ενώ  αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Ξάνθου.

Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και σημείωσαν μεγάλες ατομικές νίκες, αλλά για μικρές λεπτομέρειες δεν ήρθε η ομαδική νίκη. Μάλιστα η Ελλάδα γνώρισε δύο  οριακές ήττεςμε 3-2 από Ρουμανία και Βουλγαρία, όπου αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό θα είχαμε προκριθεί στα ημιτελικά.  

Ειδικά ο αγώνας με την Ρουμανία ήταν ψυχοφθόρος και κρίθηκε στον πόντο. Στο τελευταίο παιχνίδι στο μικτό διπλό οι Τσιώλης και Δεληβοριά έχασαν 2-1 με το κόντρα σετ να λήγει 22-20!

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Τσιώλης και ο Ορφέας Τσαμουσιάδης έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο πρώτος νίκησε μεταξύ άλλων τον πολύ δυνατό Σέρβο αθλητή Βίκτορ Πέτροβιτς με 2-0 (21-10, 26-24), ενώ ο Τσαμουσιάδης επικράτησε του Σεμίχ Γκουλμέζ με 2-1 (16-21, 21-16, 21-12). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι μια από τις υπερδυνάμεις του Μπάντμιντον.

Τα μηνύματα των Ελλήνων αθλητών ήταν θετικά και οι εμπειρίες είναι σίγουρο ότι θα τους φέρει στο μέλλον τις μεγάλες επιτυχίες